Návodů jak vybrat svatebního fotografa naleznete na internetu celou řadu. Proto jsem se rozhodl uchopit toto téma poněkud netradičně. Pokusím se vám popsat, jak jsme si vybrali fotografa pro naši svatbu my.


Fotograf s vámi, přirozeně, stráví celý váš svatební den a je proto důležité, aby zapadl „do davu“ a vy jste se s ním cítili pohodlně. My jsme měli to štěstí, že na svatbě našich kamarádů Alči a Peťa jsme potkali Kubu, který stojí za projektem https://vyjimecnymoment.cz. To jsme ještě nevěděli jak úžasně fotí! Hned jsme si padli do oka, protože Kubo má vzácný dar. Okamžitě ve vás vyvolá pocit, že se znáte roky. Momenty s Kubem se nám prolínaly celý večer. Když jsme však uviděli fotky, bylo rozhodnuto. Jiná cesta nevede, chceme ho i my! To jsme ještě netušili, že za námi na Slovensko pojede až z Prahy. A přicestoval. Dokonce is přítelkyní, která byla minimálně tak skvělá jako on. O tom, že jsme v dobrých foto rukou jsme věděli, ale reakce hostů nás dostali. ,,Vy jste měli nejlepší fotografy na světě! Vůbec jsme o nich nevěděli, dokonce jsme mysleli, že jsou to vaši hosté.” Měli pravdu!


Na internetu naleznete celý seznam rad jak vybrat svatebního fotografa, a na které aspekty se máte zaměřit, počínaje stylem fotografování, cenou, zkušenostmi, poskytovanými službami, časem dodání výsledných fotografií, atp. atp. Samozřejmě vše je důležité a pro každého je důležité něco jiného. Když vám však můžu poradit na základě vlastních zkušeností, zaměřte se především na osobnost fotografa. Z vaší svatby si neodnesete jen krásné fotografie, ale hlavně pocit, jak jste se ten den cítili a jaké momenty jste při fotografování zažili.


My jsme si naši svatbu s Kubem neskutečně užili, a radost nám nepřekazil ani intenzivní déšť. Vždyť posuďte sami...